COORDONATOR PROIECT : prof. Tanase Constanta
In cadrul proiectului „GANDESTE VERDE, GANDESTE CURAT!” elevii claselor a X a, a XI a , a XII a- profil resurse naturale si protectia mediului de la Liceul Tehnologic ” TEODOR DIAMANT” BOLDEŞTI – SCĂENI au desfasurat in perioada 20.03.2014- 21.03.2014 urmatoarele activitatii pentru sarbatorirea zilei de 22 Martie - din calendarul ecologic ca fiind Ziua Mondiala a Apei.
- Masă rotundă- dezbatere cu tema “ PUTEREA APEI - „APA VIE”- având ca obiectiv
specific: importanta zilei de 22 Martie ca fiind Ziua Mondiala a Apei -moderator: prof. Chiriță Corina . - “APA este un element fundamental al viului preponderent elementelor regnului animal sau vegetal. Regnul mineral dispune de un conţinut mai mic în APA ca atare, dar aceasta apare în compuşii chimici. Elementele viului conţin o cantitate semnificativă de apă.”
- Lectie “22 Martie -Ziua Mondiala a Apei” - moderator: prof. Tănase Constanța
Elevii claselor a XI a B si a XII a B –profil resurse naturale si protectia mediului au prezentat referate si au realizat prezentari point despre importanta apei si a folosirii cu responsabilitate a surselor de apa: Nicolescu Eliza, Rotunjeanu Robert, Firca Andreea.
„ Ziua Mondiala a Apei data de 22 martie a fost declarata in 1992 de catre Natiunile Unite, Ziua Apei. In aceasta zi, in fiecare an, se atrage atentia asupra importantei apei si a folosirii cu responsabilitate a surselor de apa. Sarbatorirea acestei zile este un prilej de readucere in atentia opiniei publice a problemelor legate de necesitatea protejarii cantitative si calitative a apelor si de a pune in adevarata lumina rolul, indatoririle si responsabilitatile noastre, ale celor cu atributii in intretinerea, valorificarea si protejarea surselor de apa.”
- Activitate de ecologizare a malului stang a raului Teleajan - prof. Tănase Constanța
MOTTO: Sa ridici o hartie de jos nu te face un erou, dar inseamna ca iti pasa de mediul inconjurator ! “- activitate de ecologizare a malului stang a raului Teleajan - moderator: prof. Tănase Constanța
- Rezultatul activitatii: APE CURATE = PESCARI FERICITI !!!
LUNA PĂDURII 15 MARTIE - 15 APRILIE
Chiar daca 1 Aprilie este cunoscuta ca fiind Ziua Pacalelilor , noi elevii de la Liceul Tehnologic “ Boldesti –Scaeni in aceasta zi am hotarat sa marcam Luna Padurii prin plantare de puieti de nuci si salcami. Condusi de d-nele prof. Tanase Constanta si Ristea Lidia ne- am organizat intr-un grup de 20 de elevi si am plantat 100 de puieti realizand o liziera de a lungul drumului DJ 232 Boldesti Seciu ( in apropierea Casei SECIU). Puietii de nuci si salcami au fost donati de Primaria or. Boldesti – Scaeni prin amabilitatea d-lui primar Bucuroiu Constantin. Vremea , pana la urma, a fost frumoasa si noi am reusit sa facem o treaba buna.
ZIUA PAMANTULUI 22 APRILIE
La Liceul Tehnologc “ Teodor Diamant” Boldeşti –Scăeni s-a desfăşurat în data de 22 Aprilie 2014 editia a- VI a a Concursului Național de Ecologie şi Protecția Mediului, CAERI nr 1102
Scopul concursului: punerea în valoare a rolului activităților educative care promovează educația pentru mediu la nivelul școlilor din țara noastră, promovarea potențialului creativ și inovator al cadrelor didactice și al elevilor în acest domeniu.
Concursul s-a desfăşurat pe două secțiuni :
I. SESIUNEA PENTRU ELEVI CONCURS NAȚIONAL cu următoarele secțiuni:
- Secţiunea afise publicitare-colaj fotografic - tema „SAVE THE WORLD "
- Secţiunea de pagini WEB şi SITE-uri cu tema
"PLANTEAZĂ – PROTEJEAZĂ - SALVEAZĂ".
- Secţiunea de grafică pe calculator - tema "3R - Reducere-Refolosire-Reciclare "
- Secţiunea Film cu tema "GÂNDEŞTE VERDE”
La concurs au fost invitaţi să participe elevi din clasele V-XII de la şcolile şi liceele din judeţ dar şi din ţară , precum şi de la cercurile de informatică de la Cluburile Copiilor şi Palatele de copii atât din județ cât şi din ţară.
II. SIMPOZION - SESIUNEA PENTRU PROFESORI
Tema simpozionului: “UN VIITOR SĂNĂTOS PRIN EDUCAŢIE ECOLOGICĂ”.
Secţiuni :
1. Proiecte - exemple de bună practică
Dezvoltarea regională şi impactul ei asupra mediului pe temele :
a ) . Gestionarea riscurilor naturale şi antropice privind impactul deşeurilor asupra mediului înconjurător
b. Deteriorarea mediuluiprin supraexploatarearesurselorbiologice .
2. Eseu cu tema : Educaţia ecologică în context european
3. Realizarea unor Tutoriale cu tema:
Implementarea instrumentelor digitale moderne privind realizarea unor tutorialede creare a paginilor web/ editare filme documentare cu aplicabilitate pentru toate ariile curriculare.
Proba de concurs a constat în jurizarea lucrărilor trimise prin poştă electronică până la data de 18 Aprilie 2014. pe adresa de e-mail industria_sticlei_boldesti@yahoo.com. Lucrările trimise de participanți (şi elevi cadre didactice au fost evaluate de coordonatorii secțiunilor concursului: Ristea Lidia şi Tănase Constanța. Preşedintele concursului, dir, Petcu Paul Dorian a supervizat activitatea de evaluare a lucrărilor.
Din lucrările elevilor nostril