Friday, 2020-02-21, 1:16 PM
Welcome Guest | RSS

My site

ARTICOLE

Liceul  Tehnologic  Teodor Diamant, Boldesti –Scaeni,

S.E.N.S – Studiu Explorare-Necesitate-Stiinta

 

Erasmus+  reprezintă  oportunităţi pentru profesorii din învăţământul preuniversitar,  de a se forma profesional şi de a dobândi experienţă la locul de muncă, experienţă care să le permită  dezvoltarea de noi abilităţi şi metode moderne interavtive ce pot fi aplicate la clasa dar si  competenţe de comunicare într-o limbă străină. Stagiile de formare profesională în altă ţară îmbunătăţesc procesul de tranziţie de la educaţie şi formare către piaţa muncii consolidând în acelaşi timp cooperarea europeană în domeniul educaţiei şi formării profesionale.

Erasmus + permite dezvoltarea personalului didactic, prin participarea la activităţi relevante ce au loc în altă ţară decât ţara de origine, iar activitatile ce pot fi realizate sunt  activităţi de predare şi formare continuă (curs structurat ).

Uniunea Europeană îşi propune drept obiectiv formarea profesorilor in spatiul European, ce are ca scop imbunatatirea calitatii educatiei scolare prin participarea acestora la stagii de formare continua care sa contribuie la dezvoltarea socio-profesionala a elevilor, in scopul orientarii elevilor catre o meserie sau o cariera in  domeniul in care au fost pregatiti.

Liceul  Tehnologic  “Teodor Diamant”, Boldesti – Scaeni, este beneficiarul, în perioada 01-09-2015 - 31-08-2017, al unui proiect de mobilitate de Educatie scolara , proiect numărul: 2015-1-RO01-KA101-014661, ce deschide perspectiva unei viziuni europene în ceea ce privește formarea profesorilor  din cadrul liceului.

Prin participarea la stagii de formare , participantii sunt incurajati, sa-si imbunatateasca cunostintele si competentele de predare si sa cunoasca mai bine modul in care se realizeaza educatia scolara in Europa.

 Obiectivele  proiectului au la baza urmatoarele:

1. Îmbunătățirea pregătirii profesionale a participanţilor in scopul reducerii abandonului scolar prin accesul la noile  instrumente digitale.  

2. Dezvoltarea abilităților și competențelor practice, la standarde europene, în vederea reducerii abandonului scolar si orientarea catre ocuparea  forței de muncă.

3. Îmbogățirea experienței personale prin contactul cu o altă realitate europeană, pentru imbunatatirea procesului educational .

   In perioada 07-11 martie, vor pleca in mobilitate profesorii Iodache Mara Georgiana si Frincu Cristina , in UK , Londra , la cursul de formare profesioanla “Key competences in socio-cultural and educational inclusion of disadvantaged groups”, al carui obiectiv fundamental este:

Pentru a contribui la promovarea politicilor în domeniul educației și formării incluzive și a practicilor în contexte ale diversității sociale și culturale;

 Proiectul are un grup țintă bine determinat, format din 8 profesori-   2 profesori de Limba Engleza, , 1 profesor de Matematica, 1 profesor de Fizica, 1 profesor de TIC/ Informatica, 2 ingineri si un institutor.  

La încheierea cursului de mobilitate , coordonatorul cursului   va valida competenţele dobândite de participanţi prin semnarea Certificatului de Mobilitate Europass, în timp ce Liceul Tehnologic Teodor Diamant, Boldesti – Scaeni  va înregistra şi elibera Certificatul Europass participanţilor.  

  

 

Comisia de Proiecte și Programe Europene

Liceul Tehnologic “Teodor Diamant” Boldesti –Scaeni

 

Site menu
Login form
Search
Calendar
«  February 2020  »
SuMoTuWeThFrSa
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
Site friends