Friday, 2020-02-21, 1:21 PM
Welcome Guest | RSS

My site

ARTICOL Job Shadow

Liceenii din BOLDESTI-SCAENI petrec o zi în umbra angajaților din 6 companii şi institutii, la a XI-a editie a programului international Job Shadow Day® BOLDESTI-SCAENI , 01-02 Aprilie 2013 – 35 de elevi clasele a XII B, XII C si a 13-a de la Liceul Tehnologic Teodor Diamant, petrec o zi la un loc de muncă într-o companie sau instituție, în umbra unui angajat care are meseria dorită de elev, pentru a se familiariza cu activitățile și responsabilitățile pe care le presupune meseria.
Programul internațional de orientare profesională Job Shadow Day® 2013, aflat la a XI-a ediție este derulat de organizația Junior Achievement România cu sprijinul profesorilor coordonatori din peste 65 de localități din toată țara.
 Programul are ca scop principal promovarea în rândul elevilor a unei mai bune înțelegeri a profesiei pe care o doresc și a modului de funcționare a unei companii și ajută elevii să înțeleagă care sunt responsabilitățile și activitățile unui angajat din domeniul în care doresc tinerii să lucreze, prin accesul direct la locul de muncă al acestuia.
Experiența unei zile de lucru în "umbra” unui angajat poate să ofere elevilor răspunsuri mai clare la întrebările „Ce vreau să devin după ce termin şcoala?” sau „Care este cel mai potrivit loc de muncă pentru mine?”.
În același timp, și angajatorii pot afla mai multe despre așteptările tinerilor de la viitorul loc de muncă și despre nivelul de cunoștințe și abilități pe care le au viitorii angajați. În data de 01 Aprilie , 35 de elevi de la Liceul Tehologic Teodor Diamant vor merge în shadowing la 6 instituții și companii din localitate, cele mai dorite meserii de anul acesta fiind: COAFEZA, ELECTRICIAN, POLITIST, Vânzător.
Partenerii locali de anul acesta sunt: PRIMARIA ORASULUI BOLDETI-SCĂENI, POLIȚIA Locală, S.C. Agrisol, Frizeria Lasea, S.C. Retax Press S.R.L.,
BYACRYS SANOFARM SRL.
Ziua de shadowing se va încheia cu o ceremonie la care vor participa toți elevii și reprezentanții companiilor și instituțiilor participante în Job Shadow Day 2013, derulată în SALA DE SPORT A LICEULUI TEHNOLOGIC TEODOR DIAMANT. Programul International de orientare profesională pentru elevi, Job Shadow Day, a ajuns la a 11-a editie în Romania, constituie o bună oportunitate pentru elevi să petreacă o zi la un loc de muncă în cadrul unei companii sau instituţii pentru a realiza ce înseamnă şă aibe o responsabilitate , un program pe care trebuie să îl respecţe .
Acest proiect va avea un impact puternic asupa elevilor fiind o punte de legătură între mediul de afaceri și cel educațional precum și o oportunitate de care elevii liceelor beneficiază în formarea unei imagini cât mai apropiată de ceea ce presupune un loc de muncă într-o companie sau instituţie dinamică.
Elevii petrec cateva ore in „umbra” unui angajat dintr-o companie privata sau o institutie de stat si au parte de o experienta concreta, invatand mai multe despre activitatile, indatoririle si responsabilitatile de la locul de munca prin interactiunea cu angajatii.
 
"Cu câteva ore petrecute alături de un elev și cu mult suflet pus în activitățile din ziua respectivă, orice angajat, fie dintr-o companie privată sau instituție poate schimba destinul unui tânăr. Orice experiență la un loc de muncă însemnă o șansă în plus pentru un tânăr să isi aleagă o meserie știind ce responsabilități și ce pregătire presupune aceasta”, declară Daniela Staicu, Marketing & Communication Manager la Junior Achievement România.
 
 Programul Job Shadow Day se adresează și elevilor din clasele 0-X, aceștia petrecând o zi de lucru la locul de muncă al unuia dintre părinți. În acest an, la program participă peste 19.000 de elevi (6-19 ani) din 200 orașe și localități. Pentru informaţii suplimentare:
Coordonator local Job Shadow Day® Prof. Lidia Ristea , Liceul Tehnologic Teodor Diamant.
Tel. 0746232011 E-mail: lidiaristea2004@yahoo.com
 
Junior Achievement România
Daniela Staicu Tel: +40 730 330 881
 
 
Notă pentru editori: Junior Achievement România, organizaţie nonprofit, a fost fondată în anul 1993 şi este parte a Junior Achievement Worldwide®, USA şi a Junior Achievement-Young Enterprise, Europe. JA este cea mai mare şi cea mai dinamică organizaţie internaţională de educaţie economică şi antreprenorială. În România, programele JA de tip learning by doing sunt urmate anual de peste 150.000 de elevi din 1.000 de instituţii de învăţământ şi se desfăşoară local în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naționale, instituţiile de învăţământ şi comunitatea de afaceri.
 
Web: http://www.jaromania.org/, www.jobshadow.ro
Site menu
Login form
Search
Calendar
«  February 2020  »
SuMoTuWeThFrSa
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
Site friends